Vrtić apeluje na roditelje

Uprava Dečijeg vrtića Neven u Bajinoj Bašti obratila se otvorenim pismom roditeljima dece koji se sve više odlučuju da sudskim putem regulišu cene usluga ove predškolske ustanove. U našu redkaciju stiglo je pismo iz Vrtića i mi ga prenosimo u celini.

Podsetimo, više desetina bajinobaštanskih roditelja sudskim tužbama traže povraćaj više uplaćenog novca nego što je to zakonom određeno, tvrde oni. Roditelji smatraju da im Vrtić i dalje naplaćuje 40% od ekonomske cene usluga iako je zakonom iz 2010. godine propisano da roditelji treba da plate 20% ekonomske cene a ostatak od 80% treba da obezbede budžeti lokalnih samouprava kao osnivači vrtića.

Ovakvih tužbi je sve više pa su u “Nevenu” veoma zabrinuti jer se nalaze u vrlo nepovoljnoj situaciji. U tom smislu je i apel koji prenosimo u celini.

vrtic-vesna

Admin

Urednik Prima portala

One thought on “Vrtić apeluje na roditelje

  • 01.12.2016. at 19:18
    Permalink

    Što niste poštovali zakon i naplaćivali kako je po zakonu nego ljudi moraju da sudski traže svoje pare nazad. Nažalost nije Bajina Bašta jedini slučaj ali sve će sud naplatiti. podržavam roditelje sto posto.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *